Sosyokültürel Etkinlikler Dersinin İlki Ders Koordinatörü Doç. Dr. Sultan Güçlü ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Yaşar Güneş Eşliğinde Gerçekleştirildi.

Üniversitemize yeni başlayan öğrencilerimizin müfredat programlarına bu yıl eklediğimiz Sosyokültürel Etkinlikler dersinin ilki Ders Koordinatörü Doç. Dr. Sultan Güçlü ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Yaşar Güneş eşliğinde gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin kültür gezilerine, Kütahya'nın tarihi ve kültürel özelliklerinin daha yakından tanıtılabilmesi için Germiyan Sokağı, Kent Tarihi Müzesi, Sıtkı Olçar Çini Müzesi, Yıldırım Beyazıt Han Ulucamii, Arkeoloji Müzesi, Çini Müzesi ziyaretleri ile başlandı. Öğrencilerin kültürel ve sanatsal faaliyetlere ilgisini artırmak amacıyla gezi programına Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi ile Kütahya Kültür ve Sanat Derneği de eklendi. Burada öğrencilerimiz sanatçılarla tanıştı, sanatçıların atölye çalışmaları hakkında bilgi sahibi oldu. Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezi ziyaretinde ise öğrencilere önce Hekim Sinan'ın hayatı, daha sonra Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi hakkında bilgi verildi. Ayrıca merkezde kullanılan tıbbi bitkiler, laboratuvar ortamında da tanıtıldı. Ders sonunda öğrencilerden olumlu geri bildirimler alındı. Her hafta farklı etkinliklerin de dahil edileceği Sosyokültürel Etkinlikler Dersinin öğrencilerin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2019, Çarşamba