2020- DGS Yerleştirme Sonuçlarına Göre Üniversitemize Yerleşen Öğrenci Adaylarının Kayıt İşlemleri

2020- DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİ ADAYLARININ KAYIT İŞLEMLERİ

2020-DGS Yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemize yerleştirilen öğrenciler kayıtlarını Şahsen veya noter vekaleti ile yetkilendirdikleri kişi aracılığı ile yapabileceklerdir.

Şahsen kayıt tarihleri : 09-15 Ekim 2020 (saat 17:00) tarihleri arasında yapacaklardır.

Buna göre;

A. Şahsen başvuru ile kayıt yapacak öğrenci adayları;

2020 YKS kılavuzunda "87" (Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir)  koşulu bulunan ve Tablo 1’de belirtilen bölümlere yerleştirilen öğrenci adayları  herhangi bir hastalığı olmadığına dair düzenlenmiş tek hekim raporu ile yerleştiği programa 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında yerleştikleri Fakülte öğrenci işlerine şahsen başvurarak ya da noter vekaleti verdikleri kişi ile kayıt işlemlerini yapacaklardır.

Önemli ** 2020 DGS ile Üniversitemize kayıt hakkı kazanan ve Covit-19 pozitif olup İzolasyonda olan öğrenci adaylarımız durumlarını gösterir belge ve kayıt yaptırmak istediğini belirtir imzalı dilekçeleri ile birlikte kayıt için gerekli evrakları birim e-mail adreslerine göndererek kayıtlarını yaptırabilirler. (e-mail bilgileri Tablo 2’de mevcuttur.)

Tablo 1

Fakülte

Bölüm

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON

HEMŞİRELİK

Kayıt işlemleri için gerekli belgeler;

1. 6 Adet fotoğraf.
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  3. DGS Yerleştirme belgesinin internet çıktısı.
  4. Tek Hekim Raporu
  5. MEB mezuniyet sorgusunda sorun olması halinde, kayıtlarının yapılabilmesi için lise diplomaları veya mezuniyet belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu nedenle, şahsen kayda gelen adayların lise diplomalarının yanlarında bulunması önerilir.
  6. MSB-ASAL sorgusu sonucu durumu sorunlu olan adaylardan Askerlik Şubesinden belge getirmeyenlerin kayıtları yapılacak ancak öğrenimlerine devam etmelerine izin verilmeyecektir.
  7. İntibak ve ders saydırma işlemleri için mezun olunan önlisans programına ait transkript ve ders içerikleri*.  (İntibak ve ders kayıt işlemlerinizi bölümlerinizden takip ediniz.)
  8. Önlisans mezuniyeti YÖKSİS’ten kontrol edilecektir. YÖKSİS’ten kontrol sağlanamaması durumunda adayın mezun olduğu önlisans programından aldığı diplomanın aslı ya da mezuniyet belgesi. (Aslı görüldükten sonra iade edilecektir)

*Yukarıda belirtilen tarihlerde kaydını yapmayan adaylar kayıt hakkını kaybeder. Mazeret bulunması halinde sadece noterden vekalet vermek suretiyle kayıt yapılabilir.

B. Ders Kayıt İşlemleri;

Öğrencilerin 09-16 Ekim 2020 tarihleri arasında öğrenci bilgi sisteminden ders kaydı yapmaları gerekmektedir. Ders kayıt duyurusu ve açıklamalar ilgili tarihlerden önce http://ksbf.ksbu.edu.tr/ internet sayfasında duyurulacaktır.

*Eğer var ise Öğrenim ücreti / Katkı payları ders kayıt tarihlerinde yatırılacaktır.

Tablo 2

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ

ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ İLETİŞİM VE ADRES BİLGİLERİ

TELEFON NUMARASI

0 274 260 00 43-44-45-46 Öğrenci işleri Dahili no: 1425-1426

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi,

Sağlık Bilimleri Fakültesi -Evliya Çelebi Yerleşkesi, Tavşanlı Yolu 10. km    Kütahya (Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrenci İşleri Birimi)

sbf@ksbu.edu.tr

04 Kasım 2020, Çarşamba / 550 defa okundu.